305

15:45 – 16:15 / Kiosk

Eigentijds, eigenzinnig, eigen werk. Uitbundig maar gevoelig. De juiste snaar op de perfecte plaats. Een stukje muzikaal theater.

Deze vijf muziekliefhebbers zijn in 2016 gestart met het maken van eigen songs. In 2018 werd er besloten om de repetitieruimte tijdelijk te verruilen voor de studio ‘Session Sounds’ van Hennie Korsten in Rosmalen. In vier weekenden werd het album Any Sidewalk Is My Stage opgenomen. In 2021 werd het album Hot Glue afgerond. En inmiddels is de band in eigen beheer druk bezig met de opnames voor het derde album Shadows in Wonderland.

De sound van de band laat zich niet makkelijk in één genre omschrijven. Een mix van pop en luister songs met invloeden rock, country en jazz omschrijft de sound het beste. Zeker wél herkenbaar zijn de vierstemmige zangpartijen die met regelmaat tentoongesteld worden. Daarnaast is de uitstraling een handelsmerk van deze muzikanten. Dat de band naast de standaard ‘elektrische set’ ook een volledig ‘akoestische set’ weg kan zetten, maakt dat ze in vrijwel elke setting een top-show neer kunnen zetten.

website: https://www.305band.nl