Sinds jaar en dag werd er in het Wapen van Liempde een blaaskapellen-festival georganiseerd op de eerste zaterdag in november. Doordat de organiserende kapel ermee gestopt was, werden in 2008 Mari van der Velden en Charles van Liempd door Ad Schelle (uitbater Wapen van Liempde) gevraagd om een invulling te geven aan deze eerste zaterdagavond van november.

Charles en Mari wilde dit wel doen, maar dan wel breder opzetten dan alleen blaaskapellen. Ze gingen op zoek naar deelnemers en dat resulteerde in een gevarieerde mix. Op 1 november 2008 speelde “Noottoestand” (waar Mari en Charles ook deel van uitmaakte), het jeugdbandje “Five Lane Frizz”, het koor de “Voices”, de band “Go Rome” en als afsluiter de Band “Load”. Op de avond zelf, die uitstekend werd bezocht, werden Charles en Mari ondersteund door Maarten Termeer als geluidsman en Kees Berkelmans die de zaak aan elkaar praatte.

De eerste editie Limuscene was een feit.

Dat smaakte naar meer… Voor vervolg editie was “Terug in d’n Ted” bereid samen te werken om de tent, die zij tweede pinksterdag gebruiken, door Limuscene te laten gebruiken op eerste pinksterdag. Geluid werd in overleg met Harry Hobbelen geregeld en stichting Limuscene (afkorting voor Liempdse Music Scene) werd officieel opgericht.

Op 31 mei 2009 vond de tweede editie van Limuscene plaats en de gaandeweg wisten meer en meer mensen het Concordiapark te vinden. Een nieuw evenement was geboren…

Limuscene biedt een podium met professioneel licht en geluid voor regionale artiesten. Het bezoekersaantal groeit elk jaar, tijdens de editie van 2016 mochten we naar schatting ruim 1000 bezoekers verwelkomen.

In 2018 beleefde Limuscene de 10e editie!

Door Corona kon Limuscene Live niet doorgaan op 1e pinksterdag in 2020 en 2021. In 2021 was er op 16 oktober in samenwerking met Hap & Stap bij de Buren, De Durpsherberg en Het Wapen van Liempde  een speciale najaarseditie “Limuscene: Back to the Kroeg”.

Sponsoren