Dennis van der Sanden

15:55-16:20
Kiosk
Dennis van der Sanden

Dennis van der Sanden is een eenentwintigjarige gitaarvirtuoos uit Nederland. Sinds zijn achtste levensjaar is hij bezig zijn eigen muzikale geluid te vinden. Na vele verschillende genres gespeeld te hebben is hij uiteindelijk beland bij de akoestische gitaar.
Waar hij eerst muzikale voorbeelden als Chet Atkins en Tommy Emmanuel volgde, ging Dennis later zijn eigen stijl ontwikkelen. Dit kwam samen in de vorm van een EP, die hij op zijn negentiende publiceerde. Op deze EP staan drie originele composities en twee covers. Daarnaast heeft Dennis in het afgelopen jaar meerdere theater concerten georganiseerd, en meer dan vijftig keer in een live setting opgetreden.
Hij heeft inmiddels meerdere malen met zijn muzikale held en mentor Tommy Emmanuel op het podium mogen staan. Na zijn eerste optreden met Emmanuel werd hij uitgenodigd om naar de Chet Atkins Appreciation Society Convention in Nashville te komen als “special guest”. Nu bevindt Dennis zich tussen ‘s werelds beste gitaristen, en wordt hij wereldwijd gezien als aankomend talent.