Historie

Mari van der Velden en Charles van Liempd speelden destijds (we schrijven september 2008) bij blaaskapel “Noottoestand” en bezochten op een avond het Wapen van Liempde. Tijdens een gesprek aan de bar met de uitbater Ad Schelle kwam deze met een vraag. Sinds jaar en dag werd er in het Wapen een blaaskapellenfestival georganiseerd door de Kikvorschen op de eerste zaterdag in november, Recentelijk was deze club echter ter ziele gegaan en Ad vroeg ons of wij vanuit Noottoestand genegen waren dit over te nemen. We hadden daar wat bedenkingen bij. We hadden de afgelopen jaren hieraan zelf ook deelgenomen en de praktijk was dat deze avonden alleen werden bezocht door de muzikanten zelf aangevuld met wat aanhang. In het gesprek met Mari hierover kwamen we tot de slotsom dat het leuker zou zijn om het wat breder te trekken.

Zo gezegd, zo gedaan. In de weken daarop gingen we naarstig op zoek naar mogelijke deelnemers en dat resulteerde in een gevarieerde mix. Uiteraard Noottoestand zelf, het jeugdbandje Five Lane Frizz, het koor de “Voices”, de band “Go Rome” en als afsluiter de Band “Load”. De datum (1 november 2008) lag al vast dus alles werd voorbereid. Op de avond zelf, die uitstekend werd bezocht, werden we ondersteund door Maarten Termeer als geluidsman en Kees Berkelmans die de zaak aan elkaar praatte.

De avond was zo succesvol en gezellig dat we besloten gevieren om de tafel te gaan om eens te brainstormen over een mogelijk vervolg. Tijdens dit gesprek kwam de optie op tafel om de tent te gaan gebruiken die door “Terug in d’n Ted” voor tweede pinksterdag in het concordiapark werd gebruikt. Deze tent werd namelijk al op vrijdag opgebouwd en was dus vrij beschikbaar voor gebruik op 1e pinksterdag. Terug in d’n Ted was gaarne bereid hieraan mee te werken dus voorwaarde 1 (ruimte) was geregeld. Ook voorwaarde 2 (geluid) werd al snel geregeld in overleg met Harry Hobbelen.

Om alles goed te regelen (voorwaarde 3) werd in het voorjaar een bezoek gebracht aan de notaris om officieel de stichting Limuscene (afkorting voor Liempdse Music Scene) op te richten.

Voorwaarde 4 (podiumacts) kostte wat meer tijd maar binnen een paar maanden hadden we de line up rond voor de eerste echte editie van “Limuscene Live” op 31 mei 2009. Binnen familie- en kennissenkring werden vrijwilligers geworven om samen met ons op de dag zelf alles te bemensen.

31 mei 2009 werd een prachtige warme dag, om 13:00 uur werd afgetrapt door de band Funkandel en gaandeweg wisten meer en meer mensen het concordiapark te vinden. Een nieuw evenement was geboren…

Een impressie van Limuscene

Wat is Limuscene?

Limuscene is een kleinschalig, gratis festival in het centrum van het gezellige dorp Liempde. Sinds 2009 is er op iedere eerste Pinksterdag op het Concordiaplein een tent te vinden waar allerlei muzieksoorten elkaar ontmoeten.

Het doel van Limuscene is om muziekevenementen te organiseren en bands die een binding hebben met Het Groene Woud (driehoek Eindhoven - Den Bosch - Tilburg) een podium te bieden.

Een stralend zonnetje en Limuscene lijken elkaar ieder jaar weer vriendelijk de hand te schudden, waardoor er geen betere plek in de omstreken te bekennen is om op het terras te gaan zitten.

Voor de kinderen zijn er ieder jaar weer leuke activiteiten zoals een springkussen, schmink, ballonnenclown, zweefmolen en een draaimolen.